Zbavte sa nepríjemných pachov vo svojej chladničke ľahko a účinne

Zažil to už snáď každý z nás – otvoríte chladničku a miesto príjemnej vône čerstvých potravín vás zasiahne vlna nepríjemných pachov.

Tento problém trápi množstvo domácností, a to nielen kvôli nepríjemnému zápachu, ale aj kvôli čistote a hygiene chladničky, kde skladujete jedlo.

Príčiny tohto nevábneho problému

Ak stojíte pred otvorenou chladničkou a cítite namiesto očakávanej vône nepríjemný zápach, nie ste v tom sami. Tento bežný problém môže mať niekoľko príčin a ich odhalenie je prvým krokom k ich vyriešeniu. Zápach z chladničky je totiž nielen nepríjemný, ale tiež môže ovplyvniť trvanlivosť a kvalitu potravín. 

Jednou z najčastejších príčin nepríjemných pachov v chladničke sú zvyšky jedla. Staré alebo pokazené jedlo môže produkovať zápach, ktorý sa šíri po celej chladničke. Ďalším vinníkom môže byť zlé čistenie. Ak sa v chladničke hromadia drobné zvyšky jedla alebo tekutín, stávajú sa živnou pôdou pre baktérie a plesne. Kondenzácia a baktérie sú ďalšími vinníkmi, ktorí sa na tomto probléme podieľajú. Nadmerná vlhkosť v chladničke podporuje rast baktérií a plesní, ktoré sú zdrojom zápachu.

Vsaďte na účinný pohlcovač pachov

Praktickým pomocníkom v boji proti nepríjemným pachom v chladničke je WPRO PurifAIR . Inovatívny produkt, ktorý pomôže udržiavať vašu chladničku nielen čistú, ale aj voňavú. Tento pohlcovač pachov pracuje na princípe absorpcie. Je vybavený fitrom Microban, ktorý je navrhnutý tak, aby efektívne zachytával a neutralizoval širokú škálu pachov, ktoré sa v chladničke môžu objaviť. Tým zabraňuje tomu, aby sa tieto pachy šírili alebo sa v chladničke udržiavali. Výsledkom je svieža chladnička bez zápachu. Aktívne uhlie s prímesou zinku vo filtri Microban odstraňuje nepríjemné zápachy až o 70 % a pomáha bojovať proti baktériám a plesniam, ktoré sa vo vašej chladničke môžu tvoriť. 

Dlhodobá ochrana vďaka filtru Microban

Aby filter Wpro Purifair chránil vašu chladničku a fungoval tak, ako má, je nevyhnutné pravidelne meniť jeho filter. Postupom času sa absorpčný filter svojím používaním „nasýti“ a jeho účinnosť klesá. Pravidelná výmena filtra vám zaistí, že pohlcovač pachov bude aj naďalej plne funkčný. Zároveň, včasnou výmenou filtra, predídete rastu baktérií alebo plesní, ktoré by mohli vzniknúť na starom, používanom filtri. 

Nemusíte sa báť, výmena náhradných filtrov pre WPRO PurifAIR je veľmi jednoduchá. Náhradné filtre sú ľahko dostupné a na ich výmenu filtra jednoducho vyberiete starý filter zo svojho WPRO PurifAIR a vložíte nový na jeho miesto. Navyše stačí filter vymeniť raz za 6 mesiacov a ak by ste zabudli, elektronický indikátor vám vždy pripomenie jeho opotrebenie a stav batérie.

Alternatívne spôsoby v boji proti nepríjemným pachom

Okrem používania špeciálnych produktov ako WPRO PurifAIR môžete vyskúšať aj rôzne domáce metódy, ktoré vám v boji proti nepríjemným pachom v chladničke môžu pomôcť.

Soda bikarbóna

Jeden z najznámejších domácich prostriedkov, ktorý má v domácnosti sto využitia, je sóda bikarbóna. Dokáže totiž absorbovať nepríjemné pachy. Stačí, keď umiestnite otvorenú nádobu so sódou do chladničky a necháte ju pôsobiť. 

Kávové zrná

Kávové zrná môžete využiť ako prírodné odstraňovače pachov, pohlcujú nepríjemné zápachy a za sebou zanechávajú jemnú kávovú vôňu.

Citrusová kôra

Citrusová kôra sa v domácnosti bežne používa ako prírodný osviežovač vzduchu. Umiestnite kôru z citrónov alebo pomarančov do chladničky a pomôže vám neutralizovať zápachy a zároveň prevonia chladničku príjemnou vôňou.

Tieto praktické domáce metódy bývajú účinné, ale majú svoje obmedzenia. Sóda bikarbóna síce dokáže absorbovať niektoré pachy, ale jej účinnosť nie je taká dlhodobá a je potrebné ju častejšie vymieňať. Zrnká kávy a citrusová kôra síce vašu chladničku prevonia, ale nie vždy účinne odstránia existujúce nepríjemné pachy. Zatiaľ čo domáce metódy môžu byť dobrým riešením pre dočasné odstránenie pachov, Wpro Purifair ponúka komplexnejšie a dlhodobejšie riešenie pre udržiavanie čistoty a boju proti baktériám a plesniam.

Nezabudnite, že pravidelná výmena filtrov je kľúčom k udržaniu vašej chladničky sviežej a hygienickej. Pohlcovač pachov Wpro Purifair je vašim spoľahlivým partnerom v  udržovaní čistoty a sviežosti vašej chladničky. Vyskúšajte ho a užívajte si čistotu a sviežosť vašej chladničky každý deň.



Súvisiace produkty