Naspäť do školy! Čo všetko dieťa potrebuje na fantastický školský rok?

Prázdniny sa pomaly blížia k svojmu koncu. Pokiaľ máte doma malého školáka, určite už opatrne pokukujete po ponuke školských potreb a nevyhnutností, ktoré mu návrat späť medzi spolužiakmi spríjemnia.

mepal láhevČo by malému školákovi nemalo v septembri chýbať? Máme pre vás praktický zoznam!

Aktovka, taška alebo školský batoh

Rozprávate do školy prváčika alebo ste sa rozhodli zaobstarať existujúcemu školákovi novú aktovku, či školský batoh? Potom na ňom rozhodne nešetrite. Dieťa bude na chrbte nosiť podstatnú váhu. Takže batoh alebo školská aktovka by mu mala dobre sedieť, nekĺzať a každodennú cestu do školy aj späť domov spríjemňovať optimálnou ergonómiou. Batoh do školy alebo aktovka sú zo školskej výbavy najväčšou investíciou. Tá sa však rozhodne oplatí, pretože kvalitný kúsok vydrží mnoho rokov.

Peračník a písacie potreby

Podobne ako aktovka je dôležitý aj starostlivo vybavené puzdro. Do výberu motívu peračníka určite zapojte aj deti. Dbajte však na to, aby bolo puzdro dobre organizované a žiačik sa v ňom ľahko zorientoval. U mladších detí by mali ísť písacie potreby ľahko zastrkať do jednotlivých priehradiek a gumičiek, u starších detí stačí zaobstarať len puzdro na zips (čiže etue), kam hodí to najdôležitejšie. Z písacích potrieb nezabudnite na pero, ceruzky a pastelky, (ideálne tie trojhranné pre lepší úchop), temperové a vodové farby, fixky, gumu, pravítko, strúhatko, kružítko a ďalšie nevyhnutnosti, ktorých zoznam vám určite na konci predchádzajúceho školského roka spísala pani učiteľka .

Fľaša a box na desiatu

Vyvážená, čerstvá a chutná desiata je základ dňa malého školáka! Aby ju nemusel zložito dolovať zo šustivých sáčkov, kúpte mu praktický desiatový box. V ponuke máme napríklad boxy značky Mepal, ktoré malé žiačky potešia nielen originálnym dizajnom, ale aj radom vychytaných funkcií. K boxíku nezabudnite zaobstarať aj praktickú fľašu na pitie, ktorá by mala byť ergonomicky tvarovaná pre ľahší úchop, a jej objem by mal byť minimálne 400 ml.

  • Náš tip: Při nákupu svačinových boxů a lahví na vodu pořiďte raději dva kousky. To pro případ, že by školák nádobí ztratil nebo u vás doma zrovna uvázlo v myčce nádobí.

Zošity a dosky na ne

Malí školáčikovia si najčastejšie vystačia so zošitmi formátu A5 o 20 alebo 30 listoch. U starších školákov sa potom už nevyhnete nákupom zošitov bez liniek, s linkami, ale aj štvorčekmi. Často budete musieť zhotovovať nielen formát A5, ale aj veľa „štvorčekov“. Zoznam vhodných zošitov pravdepodobne vyučujúci doplní počas prvého školského týždňa. Ešte než tento zoznam obdržíte, môžete zatiaľ zaobstarať dosky na zošity. Tvrdý box ochráni výkresy aj zošity pred ohnutými rohmi i pokrčením.

  • Náš tip: Okrem dosiek kúpte školákovi aj vhodné obaly. Pre tých ale skočte až vo chvíli, keď od pani učiteľky dostanete zoznam zošitov a dieťa bude mať väčšinu učebníc doma. Niektoré učebnice vás totiž môžu potrápiť neštandardnými formátmi, na ktoré budete obaly zháňať iba veľmi ťažko. Preto sa obrňte trpezlivosťou.

Vrecko na telocvik

Prihodiť veci na telocvik do batohu k učebniciam aj desiate nie je ani praktické, ani hygienické. Preto dieťaťu kúpte vrecúško na prezuvky a potreby do telocviku. Títo praktickí pomocníci sú dostupní v mnohých atraktívnych dizajnoch pre malých i veľkých školákov. Obľúbení sú napríklad tí s motivmi rozprávkových postáv alebo akčných hrdinov.

Prezuvky

Neberte túto obuv iba ako „obyčajné papuče“. Majte totiž na pamäti, že deti v nich strávia podstatnú časť dňa. Vhodné prezuvky by preto mali mať podrážku hrubú maximálne 2,5 cm a anatomicky vytvarovanú stielku. Zároveň by mali pevne obopínať pätu a vpredu mali byť dostatočne široké a okrúhle. Pri výbere stavte na tie, ktoré sú ušité z priedušného materiálu. To pre to, aby sa noha zbytočne nepotila a nevznikali plesne.



Súvisiace produkty